Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Chalet Seri Pengkalan Balak
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Chalet Seri Pengkalan< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Saturday, 19-Mar-2005 00:00
Pengkalan Balak - Laporan oleh Rafi
Assalamualaikum semua dan salam sejahtera,
Hari ini saya berkesempatan ke Pengkalan Balak, Melaka untuk membuat kaji selidik dan ini adalah laporan penuh saya:

Tarikh: 18-03-2005
Masa: 2.30pm - 6.30pm
Tempat: Seluruh kawasan Pengkalan Balak

Tujuan : Membuat survey mengenai harga chalet dan membuat tinjauan bagi mendapatkan chalet yg berlokasi strategik dan mempunyai prasarana serta accomodation yang baik.

Kaedah Soal-selidik
-Interview Pemilik / pekerja
-Tinjau kawasan dan chalet
-Ambil gambar :-D

Chalet yg disoal-selidik
1.Teratak Rehat Atie Ira - Kg Sg Kertah
2.Damar Suria Resort - Telok Gong
3.Chalet Hj Mahawa - Belakang balai polis
4.Chalet Seri Pengkalan Balak
5.Seraya Pantai -

Kesimpulan
1. Teratak Rehat Atie Ira - Lokasi yg amat menarik, berhadapan dengan pantai, tiada halangan (contoh jalan raya) diantara chalet dan pantai, mempunyai kawasan untuk beriadah yang agak mencukupi, pantai yang bersih, suasana terlalu privacy maknanya tiada orang lain, cuma you and only you, buaian tali, peralatan BBQ disediakan tetapi harga agak mahal (Maaf list harga cuma diberikan kepada Setiausaha Agung Fotopages iaitu Kak Jie)

2.Damar Suria Resort - Lokasi agak menarik, berhadapan dengan pantai, tiada halangan (contoh jalan raya) diantara chalet dan pantai, mempunyai kawasan untuk beriadah yang tidak berapa mencukupi untuk kumpulan besar seperti kita, pantai yang bersih, suasana terlalu privacy maknanya tiada orang lain, cuma you and only you, swimming pool kecil peralatan BBQ disediakan tetapi harga mahal dan bentuk penginapan ala doom(Maaf list harga cuma diberikan kepada Setiausaha Agung Fotopages iaitu Kak Jie)

3.Chalet Hj Mahawa - Lokasi menarik, berhadapan dengan pantai, tiada halangan (contoh jalan raya) diantara chalet dan pantai, mempunyai kawasan untuk beriadah yang mencukupi, pantai yang bersih, suasana privacy, buaian tali, peralatan BBQ disediakan, harga agak murah TETAPi tiada Alat Hawa Dingin! Kipas aje (Maaf list harga cuma diberikan kepada Setiausaha Agung Fotopages iaitu Kak Jie)

4. Chalet Seri Pengkalan Balak - Lokasi menarik, berhadapan dengan pantai, tiada halangan diantara chalet dan pantai, mempunyai kawasan untuk beriadah, pantai yg bersih, suasana yg privacy, bilik besar,

5.Seraya Pantai Chalet - Lokasi menarik, berhadapan dengan pantai tetapi kene turun tangga kecil ke pantai, ada halangan kecil iaitu sebatang jalan kecil selebar 8 kaki yng menjadi laluan bagi kenderaan untuk keluar masuk ke kawasan chalet, mempunyai kawasan untuk beriadah yang sangat mencukupi, parking yang mencukupi, pantai yang agak bersih, suasana yang ada orang lain tapi tidak ramai di pantai kire ok lah in terms of privacy dan best gak buat subject photography amik gambau portrait orang lain, banyak kedai makan! :P , peralatan BBQ disediakan, ada pakej permainan, keselamatan kenderaan dijaga waktu malam, bilik chalet penuh berhawa dingin, tv, kipas dan tandas yang bersih dan chalet yg cantik, surau, harga agak murah ! (Maaf list harga cuma diberikan kepada Setiausaha Agung Fotopages iaitu Kak Jie)

Nota:
Kesimpulan diatas adalah penilaian peribadi dan mungkin mempunyai perbezaan penilaian diantara satu sama lain. Harap maklum.

http://rafi.fotopages.com(Rafi Ahmed)


UPDATE:
Untuk makluman lanjut sila layari terus ke laman informasi Bandar Melaka di http://www.melakacity.com

© Pidgin Technologies Ltd. 2016